Pluum

Zoveel meegemaakt: ik zou er een boek
over kunnen schrijven!

Hoe vaak horen we die verzuchting niet? Meestal blijft het bij de verzuchting, maar heeft u ooit wel eens bedacht om het ook echt te doen? Gewoon, omdat het de moeite waard is al uw belevenissen aan het papier toe te vertrouwen, voor uzelf, uw kinderen en kleinkinderen? Of omdat het bevrijdend zou kunnen werken?

Kleine belevenissen, maar zo belangrijk in een mensenleven: het eindexamen, paddenstoelen zoeken in het bos, dansles in Soerabaja of gewoon in Stadskanaal, of 'schuifelen' met de leukste jongen van de klas, punniken bij de suizende kachel, of met bevroren vingers frunniken aan bevroren linten.

Maar ook de grote: de verbroken verloving, de eerste ontmoeting met uw grote liefde, nieuw leven in de oude wieg, of met de eend door de Pyreneeën, de bezetting van het Maagdenhuis, die geweldige reis naar Zuid-Afrika, de emigratie van een dierbare zus, de jaren in de jungle, de bouw van een nieuw huis, een nieuw bedrijf.

Maar hoe doe ik dat?
Bekruipt die vraag u telkens wanneer u de pen zou willen oppakken? Maar misschien bent u een betere verteller dan u beseft, misschien bent u een geboren auteur! Kom dat ontdekken tijdens een workshop op een sfeervolle Veluwse boerderij. Daar leren de schrijfsters Agave Kruijssen en Lydia Rood u in één dag de voornaamste kneepjes van het vak. Theoretisch verantwoord, maar toch lekker praktisch.

Aan tafel, bij het haardvuur of in de tuin ziet u in een kleine groep van maximaal tien deelnemers hoe uw levensverhaal een mooi, persoonlijk en ontroerend boek kan worden. Een boek dat uw kinderen en kindskinderen zullen koesteren als een authentiek tijdsdocument, een herinnering die niemand hen kan afnemen. U gaat naar huis met een persoonlijk schrijfplan waarmee u zo aan de slag kunt.

Ook na de workshop kunt u met vragen bij ons terecht. Desgewenst kunnen wij u tegen vergoeding ook intensiever begeleiden door mee te lezen, de redactie en opmaak van het document en de uitgave in de vorm van een boek te regelen.

Bezoek www.pluum.nu voor meer
informatie en aanmelding

Lydia Rood