'Als je mij languit langs de centerfold van Playboy zou leggen, zou je vooral getroffen worden door de dramatische verschillen. Ik ben namelijk geen zeventien meer, en ook niet geretoucheerd. En toch. Is het iets in mijn houding? Of is het mijn blik die, eerst uit wanhoop, later uit dwarsheid uitdagend is geworden? Hoe dan ook - ik kan bijna nergens in de wereld over straat gaan zonder dat mannen zich naar me omdraaien. Ik zou liegen als ik zei dat ik daar niet van geniet. Maar ik ben niet beschikbaar.'

Een jonge, getrouwde vrouw die voor haar werk verre landen bereist, is slecht bestand tegen de onthouding die haar lange reizen met zich meebrengen. In elke stad ontmoet ze een andere stud, en met haar licht ontvlambare natuur is ze bereid in bed heel ver te gaan - maar niet tot het einde. Zo ontdekt ze tal van opwindende manieren waarop ze haar man trouw kan blijven. Het is een spannende leerschool, want haar Arabier doet het anders dan haar Antilliaan, en de kwaliteiten van haar Zweed zijn onvergelijkbaar met die van haar Zimbabwaan... Haar trouwe echtvriend geniet intussen - zonder het te weten - met volle teugen van haar erotische avonturen mee.

Gedeelde genoegens is een opwindend verhaal over een temperamentvolle vrouw en haar gevecht tegen de verlokkingen van het vreemdgaan. Elke overeenkomst met het leven van Lydia Rood zelf berust natuurlijk op toeval, puur toeval.

Lydia Rood